Sport in Kenia

De prachtige stranden en het heldere water van de oceaan nodigen uit tot het beoefenen van diverse watersporten, maar ook op het land zijn voor sportievelingen diverse mogelijkheden te vinden.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ten noorden en zuiden van Mombasa bevinden zich prachtige zandstranden, waarlangs zich inmiddels de nodige resorts en hotelcomplexen hebben gevestigd. Zij bieden op de stranden tal van watersporten aan, waaronder surfen, waterskiën, snorkelen en duiken. Omdat vrijwel altijd een flinke wind staat zijn de omstandigheden voor windsurfers goed te noemen. Met name Malindi Bay, Mombasa en Watamy Bay zijn geliefde surfspots. Bij de laatste twee maken surfers gebruik van de break op de riffen. Kitesurfers kunnen terecht op Diani Beach bij Kenya Ways,Kite Surf Kenya, She Cale in Malindi en bij AirBorne Kite in Mombasa.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Kenia is een zeer groot aantal golfbanen te vinden, een overblijfsel uit de koloniale tijd van het land. In totaal telt het land 42 golfbanen. De oudste golfbaan is de Royal Nairobi Golf Club, welke in 1906 werd gesticht. In Nairobi bevinden zich nog enkele andere golfbanen, waaronder de prestigieuze Muthaiga Golf Club, die onderdeel uitmaakt van de PGA tour. Wanneer u langs de kust verblijft kunt u onder andere terecht bij de Leisure Lodge Golf Club en bij Nyali Golf & Country Club. Spectaculair golfen is het in de Rift vallei bij Great Rift Valley Lodge and Golf Resort.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bergbeklimmen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mount Kenya en Mount Meru bieden mogelijkheden om bergwandelingen te maken. De moeilijkheidsgraad is niet erg hoog, maar de bergen zelf zijn dat wel, waardoor het u alsnog niet makkelijk wordt gemaakt. Voor meer informatie over bergbeklimmen in Kenia kunt u terecht bij de Mountain Club of Kenya.