Meru Nationaal Park

Het Meru Nationaal Park is wellicht de beste optie wanneer u wilt genieten van ongerepte, wilde natuur zonder om de haverklap andere safarigangers tegen te komen.

Meru Nationaal Park is nog herstellende van de reputatieschade die het door zeer gewelddadige stropers in de jaren 80 en 90 heeft opgelopen. Hierdoor trekt het park nog altijd veel minder bezoekers dan bijvoorbeeld het Mara Masai reservaat en Samburu-Buffalo Springs. In totaal is het park 870 km² groot en alle leden van de Grote Vijf komen in het gebied voor. In de Rhino Sanctuary zult u vrijwel zeker neushoorns kunnen zien. In het droge seizoen vormt de Mulika Swamp een favoriete drinkplaats van veel wild en ook bijzondere vogelsoorten zijn hier vaak te vinden. Het Meru Nationaal Park wordt door diverse rivieren doorkruist en langs deze rivieren groeien de mooie doumpalmen. Evenals de Mulika Swamp vormen de rivieren goede uitgangspunten voor game drives. De grootste van de rivieren is de Rojewero rivier, waarin zich diverse nijlpaardenpoelen bevinden. De grootste rivier van Kenia, de Tana, loopt ook gedeeltelijk door het Meru Nationaal Park. Een rit langs de oevers is met name voor vogelliefhebbers de moeite waard, maar eenieder zal genieten van de prachtige natuur. Bekendheid heeft dit park ook gekregen door George en Joy Adamson, die hier lange tijd hebben gewoond. De leeuw Elsa en cheeta Pippa hebben hier hun laatste rustplaats gevonden en beide worden herdacht door middel van een grafsteen. Elsa en Pippa werden door George en Joy in gevangenschap opgevoed en later in het wild vrijgelaten. Beide pogingen waren succesvol. Fans van de boeken van Joy en George komen graag een kijkje nemen bij de grafstenen.

Praktisch

U kunt het Nationaal Park het gehele jaar door bezoeken maar de kans dat u wild tegenkomt is het grootst aan het einde van het droge seizoen, tussen juli en november. Het wild komt dan samen bij de waterbronnen van het gebied en het gras is dusdanig verdord dat het laag is en minder beschutting geeft. U kunt met eigen 4X4 naar Meru afreizen of gebruik maken van georganiseerde safaritochten.

Foto’s van Meru Nationaal Park

Ligging