Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia. Het is een zeer drukke, chaotische stad die het economisch centrum van Oost-Afrika vormt en die steeds meer te bieden heeft op cultureel gebied.

Bij aankomst in Nairobi zult u waarschijnlijk verbaasd zijn over het grote aantal wolkenkrabbers en moderne gebouwen in het centrum. Tegelijkertijd ziet u dat op korte afstand uitgestrekte natuur te vinden is. Loopt u door de straten van Nairobi dan vallen u ook ongetwijfeld de contrasten op tussen traditie en moderniteit, tussen arm en rijk. Hoewel grote delen van de stad niet de moeite waard zijn, is een kort verblijf in de stad zeker aan te raden, al was het maar om het leven in deze Afrikaanse metropool op te snuiven. Bij zo’n culturele verkenning hoort uiteraard een maaltijd in een lokaal restaurant.

Downtown Nairobi

Downtown Nairobi is de interessante wijk van de stad. Hier bevinden zich een aantal interessante bezienswaardigheden. Bezoekt u bijvoorbeeld eens de Jamia Mosque, de belangrijkste moskee van Kenia of wandel over de City Market en krijg een indruk van de souvenirs die u vanuit Kenia mee naar huis kunt nemen. In Downtown Nairobi liggen ook diverse kerken, waarvan u als u moet kiezen de Minor Basilica Holy Family Cathedral kunt bezoeken, de grootste kerk van Nairobi. Voor een uitizcht over de stad kunt u naar de hoogste verdieping van het Kenyatta International Conference Centre gaan. Langs de gelijknamige Kenyatta Avenue bevinden zich tal van winkels. Mocht u meer te weten willen komen over de geschiedenis van Kenia, dan kunt u een bezoek brengen aan het Railway Museum en het Nairobi National Museum, welke laatste met name gericht is op de natuurgeschiedenis van het land. Ook interessant is het Karen Blixen Museum, dat gevestigd is in het vroegere woonhuis van de schrijfster van Out of Africa. Informatie over de verschillende stammen van Kenia krijgt u in Bomas of Kenya, waar men 11 modeldorpen heeft gebouwd. Een bezoek is niet compleet zonder een dansvoorstelling bij te wonen. Als u genoeg heeft van alle chaos, mensenmassa’s en toeterende auto’s biedt Nairobi verschillende parken en tuinen, waar u even tot uzelf kunt komen. Populair zijn het Nairobi Arboretum, City Park en Uhuru Gardens. Kunstliefhebbers moeten beslist een bezoek brengen aan het Go-Down Arts Centre, waar u jonge Keniaanse kunstenaars aan het werk kunt zien. Ook worden hier met enige regelmaat muziek- en dansoptredens opgevoerd. Uiteraard is de kunst ook te koop.

Natuur

Maar weinig miljoenensteden worden door zoveel mooie natuur omgeven als Nairobi. Vanuit de stad ziet u het Nairobi National Park liggen, een 117 km² groot natuurgebied, waarin vele dierensoorten voorkomen. Wanneer u tijdens uw verblijf in Kenia van plan bent meerdere nationale parken te bezoeken kunt u bij de ingang van het Nariobi National Park informatie inwinnen en ook de zogeheten smartcard aanschaffen, waarmee u toegang tot andere parken krijgt. Bij deze hoofdingang kunt u ook meteen de Safari Walk oplopen, een wandelpad door een bos met 150 inheemse boomsoorten en informatieve borden. Ook kunt u tijdens uw wandeling divers wild zien. Een populaire attractie in het nationaal park van Nairobi is de Animal Orphanage, een opvanghuis voor zieke en verweesde dieren. Als de dieren weer gezond zijn en uitzetting mogelijk is, worden ze in de vrije natuur losgelaten. Dieren die u in het wild in het park kunt verwachten zijn zebra´s, neushoorns, nijlpaarden, buffels, diverse soorten antilopes, giraffes en leeuwen. Eén van de mooiste stukken van het park vindt u in het zuidwesten, waar de rivier de Athi stroomt en zich ook een nijlpaardenpoel heeft gevormd. Dierenliefhebbers zullen tijdens een bezoek aan Nairobi, ook een bezoek willen brengen aan het David Sheldrick Wildlive Trust, waar olifanten- en neushoornwezen worden verzorgd. Ook het Langata Giraffe Center zal voor dierenliefhebbers interessant zijn.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Kenia:

Foto’s van Nairobi

Ligging