Excursies in Kenia

Veel excursies in Kenia zijn meerdaags en voeren u naar één van de nationale parken waar u deel zult nemen aan een game drive.

Tsavo Nationaal Park

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veel excursies voeren u naar één of beide van de Tsavo nationale parken. Het aanbod varieert van dagexcursies tot vierdaagse trips. Om waar voor uw geld te krijgen kunt u het beste voor een meerdaagse excursie kiezen. De excursie bestaat vooral uit het maken van game drives, tijdens welke u zoveel mogelijk wilde dieren probeert te zien. Maaltijden en overnachtingen zijn doorgaans bij de prijs inbegrepen.

Shimba Hills Nationaal Park

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ook naar Shimba Hills worden excursies georganiseerd. Soms wordt een bezoek aan dit nationaal park gecombineerd met een tocht naar Mwaluganje park, waar zich een olifantenopvang bevindt. De excursie duur is, afhankelijk van de aanbieder, één of twee dagen.

Dhow boottocht

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dhow excursies worden in allerlei soorten en maten aangeboden. Dhows zijn traditionele houten zeilboten, die vroeger vooral gebruikt werden om vracht te vervoeren en dat gebeurt vandaag de dag nog steeds, zij het in veel mindere mate. Tegenwoordig worden ze gebruikt door vissers, als personenvervoersmiddel en als excursieboot. Dhow excursies varen langs de Keniaanse kust en doen vaak ook een eiland voor de kust aan. In elk geval krijgt u gedurende de dag genoeg mogelijkheden om te snorkelen, zodat u van de prachtige onderwaterwereld van de Keniaanse wateren kunt genieten. Een goede maaltijd staat ook altijd op het programma.

Masai Mara

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Masai Mara is de bekendste Keniaanse safaribestemming en veel touroperators hebben dan ook enkele excursies in hun aanbod die u naar dit nationale park brengen. De duur en precieze inhoud van de excursie is afhankelijk van de aanbieder, maar zeker is dat u deel zult nemen aan één of meerdere game drives.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bush Tour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u geïnteresseerd bent in het leven van traditionele Keniaanse stammen kunt u een zogenaamde bush tour boeken. U gaat dan het binnenland in en maakt kennis met de leden van één van de Keniaanse stammen. U krijgt informatie over het dagelijks leven en kunt bijvoorbeeld zien hoe een traditionele maaltijd klaargemaakt wordt. De dag wordt meestal afgesloten met een dansvoorstelling, waarbij verschillende stammen hun dansstijl tonen.

Culturele excursie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bent u benieuwd naar het dagelijks leven van de Kenianen zelf, dan kunt u een culturele excursie boeken, waarbij u een bezoek brengt aan een school en u kennismaakt met de leraren en de leerlingen. Ook bezoekt u bijvoorbeeld een boerderij, waarbij u uitleg krijgt over de lokale landbouwmethodes. Soms wordt de excursie gecombineerd met een game drive.