Evenementen in Kenia

Folklore feesten, nationale feestdagen, religieuze feestdagen en culturele festivals vullen alle de jaarkalender van Kenia.

Festivals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Kenia worden jaarlijks enkele culturele festivals georganiseerd, maar ook diverse grootschalige sportevenementen, die voor liefhebbers zeker de moeite waard zijn. Op nieuwjaarsdag wordt in Lamu het nieuwe jaar ingeluid met een dhowrace, waarin enkele zeilteams het tegen elkaar opnemen. Rondom het evenement wordt flink feest gevierd. In februari/maart vindt meestal het Keniaans open golfkampioenschap plaats, onderdeel van de PGA tour. Ook in maart wordt de spectaculaire autorally door de Great Rift Valley gereden. Een andere bijzondere race in juni is de Rhino Charge, een zware rallywedstrijd, die niet voor iedereen is weggelegd. Tijdens de race moeten deelnemers bepaalde controlepunten bezoeken. De winnaar is degene die de meeste controlepunten in de kortste afstand bezoekt. In augustus kunt u deelnemen aan de International Camel Derby. Naast de kamelenrace vinden tijdens het weekend van de derby ook allerlei culturele evenementen plaats, waaronder traditionele dansen. Eind oktober is de marathon van Nairobi, een belangrijk evenement, want Kenia is een topland als het aankomt op goede marathonlopers. Brengt u uw vakantie in november in Kenia door, bezoek dan het Lamu Cultural Festival, dat in het teken staat van de Swahili cultuur. U kunt genieten van dans- en muziekoptredens, heerlijk eten en de spanning van lokale sportwedstrijden, waaronder de traditionele ezelrace. In november wordt ook elk jaar de East African Safari Classic Rally gereden. In de rally mogen alleen auto’s meerijden die voor 1978 gebouwd zijn.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Religieuze feestdagen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Kenia zijn diverse religies vertegenwoordigd. In de kuststreken is het merendeel van de bevolking islamitisch, maar in de rest van het land zijn de meeste Kenianen christelijk. Voor wat betreft de nationale feestdagen wordt de christelijke feestkalender aangehouden. Echt groots worden echter een hindoeïstisch en enkele islamitische feesten gevierd. In februari/maart vindt op Lamu de vierdagen tellende viering van de verjaardag van de profeet Mohammed plaats. Vanuit heel Oost-Afrika komen moslims naar Lamu om deel te nemen aan de feestelijkheden. In september viert men het suikerfeest, het einde van de vastentijd. Bijzonder is het Diwali feest in oktober of november, het hindoeïstische lichtfeest voor Aziatische Kenianen. Het afsteken van vuurwerk staat bij Diwali centraal.