Stranden in Kenia

Ten noorden en ten zuiden van Mombasa liggen prachtige parelwitte zandstranden en ook op de eilanden voor de kust zijn heerlijke stranden gelegen.

Diani Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Diani Beach is één van de populairste stranden van Kenia en het heeft veel te bieden. Behalve de schoonheid van het strand zelf, dat zich kilometerslang langs de kust uitstrekt zijn ook de voorzieningen om het strand heen uitstekend. Allerlei watersporten zijn voorhanden en achter het strand zijn diverse bars, restaurants en clubs te vinden, waar u zowel overdag als ’s avonds terecht kunt. Voor rustzoekers is Diani Beach geen goede optie.

Watamu Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Watamu Beach is een prachtig strand met een nog mooiere onderwaterwereld voor de kust. Het strand is nog relatief rustig, wat te maken kan hebben met de niet geringe afstand naar Mombasa (110 km). De wateren rond Watamu Beach behoren tot het Watamu Marine National Park. Snorkelen en duiken zijn hier favoriete bezigheden. Het strand is overigens broedplaats voor enkele schildpadsoorten. Watamu Turtle Watch waakt over de veiligheid van de schildpadden en als u geluk heeft komen medewerkers u attenderen op pas geboren schildpadden, zodat u hun eerste weg naar de oceaan kunt gadeslaan. Watamu is een strand voor natuurliefhebbers, die ook absoluut een uitstapje moeten maken naar het nabijgelegen Arabuko-Sokoke natuurpark.

Malindi Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Malindi is na Mombasa de grootste badplaats langs de Keniaanse kust. De plaats is goed bereikbaar en heeft veel voorzieningen. Langs de kust strekken zich prachtige stranden uit, waarop veel watersportfaciliteiten aanwezig zijn. Bijzonder is het Che Shale kitesurfcentrum. Restaurants liggen langs de hoofdstraat achter het strand. Vanwege de goede voorzieningen en de aanwezige accommodaties behoort Malindi Beach tot de drukste stranden van Kenia. De wateren bij Malindi behoren tot het Malindi Marine National Park en de duik- en snorkelmogelijkheden zijn uitstekend met mooie koraalriffen en prachtig gekleurde vissen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Lamu Archipel

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De eilanden van de Lamu archipel combineren prachtige stranden met uitstekende duikplekken. Daarnaast biedt Lamu ook zeer interessante culturele mogelijkheden. De plaats heeft 23 moskeeën en de Swahilibevolking is streng islamitisch. Topless zonnen is hier dan ook uit den boze. Het strand is enkele kilometers lang en veel zonaanbidders zijn er meestal niet te vinden. Nog rustiger is het op de stranden van Mamba, het grotendeels onbewoonde buureiland van Lamu. Nog exclusiever is Kiwayu, het meest noordelijke eiland van de archipel. Hier kunt u in alle rust en stilte genieten van de zon, de oceaan en het strand. Hier bent u werkelijk even helemaal weg van alles.