Ontspanning in Kenia

Genieten van ongerepte natuur op zoek naar de Big Five, veel meer heeft u niet nodig om tot ontspanning te komen.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In steeds meer nationale parken van Kenia is het mogelijk om onder begeleiding van een gids/ranger een safariwandeling te maken. In Hell’s Gate Nationaal Park kunt u zelfs op eigen houtje rondwandelen. Ook mooi wandelen is het op Mount Kenya, maar ook in dit geval is het aan te raden een gids in te huren, die u tijdens uw tocht kan begeleiden. Natuurwandelingen worden aangeboden in de volgende natuurparken: Kakamega Nationaal Park, Ndere Island Nationaal Park, Tana River Primate Nationaal Reserve, Shimba Hills Nationaal Reserve, Kisumu Impala Sanctuary, Tsavo East and Tsavo West Nationaal Parks, Aberdare Nationaal Park en in Mt. Elgon Nationaal Park.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mocht winkelen voor u ontspannend werken, dan kunt u met name in Nairobi en de grotere kustplaatsen terecht. Over het algemeen geldt dat u bij kraampjes en op toeristenmarkten flink moet onderhandelen om een realistische prijs te betalen. De verkoper zal steevast veel te hoog inzetten. Het is dan aan u om te laag in te zetten, zodat u uiteindelijk niet te veel zult betalen. In grotere plaatsen en met name in Nairobi kunt u ook bij gewone winkels terecht voor uw souvenirs en hier wordt meestal met vaste prijzen gewerkt. Leuk is een bezoek aan het Go-Down Arts Centre, waar u originele werken van jonge Keniaanse kunstenaars kunt kopen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Kenia zijn steeds meer goede hotels te vinden die over uitgebreide spafaciliteiten beschikken. Soms kunt u van een massage genieten terwijl u uitzicht heeft op de oceaan of op de uitgestrekte grasvlakten van een nationaal park. Enkele voorbeelden van wellnessaanbieders zijn Leopard Beach, Sasaab, Diani Reef, Banana House en Tribe.