Vliegreis en tijd

Wanneer u naar Kenia gaat moet u rekening houden met een vliegtijd van tussen de 8,5 en 10,5 uur.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Nairobi duurt ongeveer 8,5 uur. Vluchten naar Mombasa aan de kust duren ongeveer twee uur langer. Wanneer u onderweg een overstap of tussenstop maakt, bent u nog langer onderweg.

Vliegveld

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De belangrijkste luchthavens van Kenia voor rechtstreekse vluchten vanuit Nederland zijn die van Nairobi en Mombasa. Ook de kustplaats Malindi en de Lamu archipel zijn per vliegtuig te bereiken met voornamelijk binnenlandse vluchten. Daarnaast zijn in het binnenland luchthavens gelegen, die met name de bereikbaarheid van enkele nationale parken vergroten.

Vluchten

Bron: Anynobody, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Vanaf Schiphol kunt u rechtstreeks naar Nairobi vliegen met KLM en Kenya Airways. Naar Mombasa kunt u met dezelfde maatschappijen vliegen, maar dan maakt u ergens een tussenstop, vaak is dat in Nairobi. Kenya Airways verzorgt ook veel binnenlandse vluchten, evenals East African Safari, Jetlink en Fly540. Als u bijvoorbeeld snel van Nairobi naar Mombasa, Malindi of Lamu wilt, dan kunt u gebruik maken van zo´n binnenlandse vlucht.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het is in Kenia tijdens onze zomertijd één uur later en tijdens onze wintertijd is het er twee uur later.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u naar Kenia op vakantie gaat dient u te beschikken over een geldig paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is bij vertrek. Ook dient u minstens twee lege pagina’s in uw paspoort te hebben.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Maatschappijen hanteren verschillende regels voor wat betreft de hoeveelheid hand- en ruimbagage die u mee mag nemen. Kijkt u op de website van de vliegmaatschappij goed na hoeveel de toegestane bagage is, anders moet u op het vliegveld ompakken, of extra betalen en dit is geen prettig begin van uw vakantie.