Eten en drinken in Kenia

De Kenianen zelf eten zeer eenvoudig en vooral voedzaam. De Swahili keuken staat bekend om de combinatie van Indiase en Arabische elementen.

Keuken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een traditionele Keniaanse maaltijd bestaat uit een zetmeelhoudend product, meestal ugali (maïsbrij) en gestoofde groenten. Als de portemonnee het toelaat wordt hierbij geroosterd of gegrild vlees gegeten. Het belangrijkste is dat de maaltijd voedzaam en vullend is, zodat honger zo lang mogelijk wordt uitgesteld. Bij voorkeur drinkt men bij de maaltijd bier. Voor toeristen is de Swahili keuken het meest interessant. De Swahili’s combineren elementen uit India en het Midden-Oosten. Curry’s, chapati’s, naan en roti komt u overal op de kaart tegen. Specerijen als kaneel en kruidnagelen spelen een belangrijke rol in de Swahili keuken. Samosa’s, een lekker tussendoortje, kunt u ook overal langs de kust verkrijgen. Vis en zeevruchten worden in de kustregio’sgegeten en zijn zeker de moeite van het proberen waard. De vruchtbare grond van Kenia zorgt voor een overvloed aan verse groenten en fruit. Fruit moet u niet ongeschild eten. Langs de weg vindt u kraampjes waar u heerlijk vers fruit kunt kopen en de plaatselijke markten zijn een lust voor het oog; bananen, mango’s, papaja’s, ananassen, passievruchten, kokosnoten liggen uitnodigend te wachten.

Eetgewoonten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het ontbijt in Kenia is een overblijfsel van de Britse koloniale tijd. U zult in hotels meestal ontbijten met bonen, spek en eieren en een sneetje geroosterd brood. Gedurende de dag kunt u allerlei snacks krijgen, waaronder samosa’s, geroosterde maïskolven, vers fruit of een stuk cassave. Kenianen eten het liefst met hun handen en vaak wordt ook van een gezamenlijke schaal gegeten. In restaurants is men over het algemeen ingesteld op westerse toeristen.

Supermarkten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de grotere plaatsen en met name de badplaatsen zijn meestal wel supermarkten te vinden waar u uw dagelijkse boodschappen kunt halen. Zorg dat u contant geld bij u heeft. In kleine plaatsen zijn vaak winkeltjes te vinden, waar u allerlei voedselproducten en drank kunt kopen. Groenten en fruit haalt u het beste op de lokale markt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Restaurants

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Nairobi en langs de kust wordt het restaurantaanbod steeds uitgebreider en vindt u steeds meer eetgelegenheden met een internationale keuken. De kwaliteit is niet overal even hoog. Laat u daarom voorlichten in uw hotel of door uw touroperator. In hotels maakt men vaak gebruik van een buffet.

Drinkwater

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het kraanwater is in Kenia niet drinkbaar. Bestelt u ook altijd drinken zonder ijsklontjes. Gebruik ook om uw tanden te poetsen mineraalwater uit flessen.

Meer reisinformatie

Meer informatie over uw reis naar Kenia: